Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Oppdatering av forvaltningsplanen for Norskehavet

Meld. St. 35 (2016-2017), Innst. 455 S (2016-2017)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Melding fra Klima- og miljødepartementetSaken er behandlet i energi- og miljøkomiteenInnstilling avgitt 08.06.2017Innst. 455 S (2016-2017)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet regjeringens melding om oppdatering av forvaltningsplanen for Norskehavet. Stortinget vedtok at regjeringen senest innen 2020 skal følge opp arbeidet med en helhetlig nasjonal plan for marine verneområder. Det ble vedtatt at regjeringen i forbindelse med revideringen av forvaltningsplanen for Barentshavet og havområdene utenfor Lofoten, skal legge frem en faglig oppdatert avgrensing av hele iskantsonen inkludert «Vesterisen», basert på best tilgjengelig vitenskapelig kunnskap. Det ble videre vedtatt at regjeringen skal legge til grunn at en eventuell ny definisjon av iskanten skal skje med utgangspunkt i en helhetlig revidering av forvaltningsplanen for Barentshavet og havområdene utenfor Lofoten.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen med avvik/tillegg

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 08.06.2017

    Behandlet i Stortinget: 14.06.2017