Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Avfall som ressurs - avfallspolitikk og sirkulær økonomi

Meld. St. 45 (2016-2017), Innst. 127 S (2017-2018)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Melding fra Klima- og miljødepartementetSaken er behandlet i energi- og miljøkomiteenInnstilling avgitt 15.02.2018Innst. 127 S (2017-2018)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet Regjeringens melding om avfall og sirkulær økonomi. En sirkulær økonomi innebærer at virkemidler som støtter materialgjenvinning og riktig prising av miljøskader knyttet til avfall, bidrar til økte framtidige muligheter for utnyttelse av avfall og til at en stadig større del av ressursene i avfall vil kunne utnyttes. Det ble gjort en rekke vedtak - bl.a. at regjeringen skal utarbeide en nasjonal strategi for en sirkulær økonomi og sette nasjonale mål for avfallsforebygging, materialgjenvinning og gjenbruk i tråd med EUs sirkulære økonomipakke. Videre ble det vedtatt at regjeringen skal innføre et regelverk, som sikrer at effektivt utstyr for oppsamling av gummigranulat fra eksisterende og nye kunstgressbaner tas i bruk, og at regjeringen skal revidere strategi mot marin plastforsøpling og spredning av mikroplast innen 2020. Det ble også vedtatt at regjeringen skal fremme forslag til en matkastelov som omfatter næringsmiddelindustrien og matvarebransjen.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen med avvik/tillegg

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 15.02.2018

    Behandlet i Stortinget: 27.02.2018