Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Rapport til Stortinget fra Stortingets granskingskommisjon for brannen på Scandinavian Star

Dokument 18 (2016-2017), Innst. 184 S (2017-2018)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra Utvalg og kommisjonerSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 15.03.2018Innst. 184 S (2017-2018)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om rapport fra Stortingets granskingskommisjonen for brannen på Scandinavian Star. Stortinget traff følgende vedtak, mot stemmen fra representanten for Rødt: "Stortinget viser til de konklusjoner som fremkommer i granskingskommisjonens rapport. Stortinget vil videre uttrykke stor medfølelse med de overlevende og etterlatte, som har opplevd store påkjenninger og en belastende, langvarig gransking av ulykken på Scandinavian Star. Stortinget vil spesielt beklage overfor etterlatte etter identifiserbar passasjer som uten vitneobservasjoner eller tekniske bevis ble utpekt som mulig brannstifter uten mulighet for kontradiksjon. Stortinget finner det lite sannsynlig at det 28 år etter ulykken kan frembringes nye og avgjørende fakta, og anser det på bakgrunn av dette og hensynet til berørte som ønsker at saken nå må avsluttes, lite hensiktsmessig med videre undersøkelser i saken."

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 15.03.2018

    Behandlet i Stortinget: 22.03.2018