Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Langtidsplan for forsvarssektoren

Utenriks- og forsvarskomiteens innstilling om langtidsplanen for forsvarssektoren ble avgitt fredag 11. november.

Regjeringens forslag til en langtidsplan for forsvarssektoren – Prop. 151 S (2015–2016) Kampkraft og bærekraft – Langtidsplan for forsvarssektoren – er behandlet i utenriks- og forsvarskomiteen. Innstillingen ble avgitt fredag 11. november, og er publisert på sakssiden.

Langtidsplanen er regjeringens forslag til innretting av Forsvaret både når det gjelder struktur, oppgaver og økonomi. Langtidsplanen beskriver og er styrende for utviklingen i perioden 2017–2020, men inneholder i tillegg føringer for utviklingen i et lengre perspektiv. Utenriks- og forsvarskomiteens innstilling til Prop. 151 S (2015–2016) vil vise partienes syn på ulike deler av saken, og inneholde forslag til stortingsvedtak. Innstillingen debatteres i Stortinget tirsdag 15. november, og de ulike forslagene tas da opp til votering.

Komiteen avholdt åpen høring i saken 24. august. Se høringsprogram. Videopptak av høringen er publisert nederst i høringsprogrammet.

Sist oppdatert: 14.11.2016 09:43
: