Vedlegg 2: Brev fra Nærings- og handelsdepartementetv/statsråden til næringskomiteen, datert 23. mai 2003.

Spørsmål til Ot.prp. nr. 61 (2002-2003)

Jeg viser til komiteens brev av 22. mai 2003.

Komiteen ber om departementets vurdering av om de funksjoner som planlegges flyttet fra Nor-Trykk til Brønnøysund likevel kan utføres ved Nor-Trykk som en eventuelt web-basert løsning, og om evt konsekvenser av dette.

Jeg vil få presisere at det i forslaget i odelstingsproposisjonen ikke er snakk om å flytte noen oppgaver eller funksjoner fra Norsk Lysingsblad eller Nor-Trykk til Brønnøysund­registrene. Jeg foreslår å fjerne ordningen med kunngjøringer i en trykt utgave av Norsk Lysingsblad. Lysingsbladet har i dag ikke kunngjøringene fra Brønnøysund­registrene elektronisk/på web (men har lenke til Brønnøysundregistrenes sider).

Jeg vil videre få påpeke at Nor-Trykk sin kontrakt om produksjon av Lysingsbladet varer ut 2003. Det foreligger en opsjon på ett-årige forlenginger av kontrakten. Denne vil etter det jeg har fått opplyst trolig bli benyttet for 2004.

Brønnøysundregistrene har i dag elektroniske kunngjøringer på sine nettsider. Informasjonen genereres automatisk fra de aktuelle registrene (Foretaksregisteret, Løsøreregisteret, Regnskapsregisteret, Partiregisteret). Kunngjøringene er gratis tilgjengelige for brukerne, og hadde i 2002 over 3,2 millioner oppslag. Som omtalt i proposisjonen, vil det bli gjort en mindre investering (kr 400.000) for å få en forbedret kunngjøringsløsning med bl.a. bedre søke- og varslingsmuligheter. Det er ingen driftsoppgaver knyttet til dette som kan flyttes til Nor-Trykk.

I mitt brev av 14. mai til komiteen viser jeg til at Norsk lysingsblad er under utredning i Arbeids- og administrasjonsdepartementet, og at man ser for seg en elektronisk portal for de fleste kunngjøringstypene, med en felles overbygning mot publikum. Det vil i denne sammenheng være naturlig fortsatt å ha lenke til Brønnøysundregistrenes kunngjøringer. Dobbeltpublisering på web i form av at Norsk lysingsblad legger ut på sine sider den samme informasjonen som Brønnøysundregistrene har kan gjøres uten vesentlige kostnader for Brønnøysundregistrene, men vil kunne være uheldig mht ansvar for riktigheten av innhold mv. Det vil heller ikke gi brukerne av tjenestene noen tilleggsnytte.