Vedlegg: Brev fra Kultur- og kirkedepartementet v/statsråden til familie-, kultur- og administrasjonskomiteen, datert 23. mai 2003.

Vedrørende Ot.prp. nr. 44 (2002-2003) om pengespill og lotterilovgivningen

Det vises til Deres brev 21. mai 2003 med anmodning om merknader til oversendt notat til saksordfører Karin Woldseth fra advokatfirmaet Hjort, datert 19. mai 2003.

Departementets merknader til enkelthetene i notatet er inntatt i vedlagt dokument. På generelt grunnlag finner departementet det riktig å understreke at det som ledd i utredningen av de forslag som er fremmet i proposisjonen har vært en omfattende informasjonsutveksling mellom departementet og selskapet Norsk Lotteridrift ASA. Departementet har blant annet mottatt flere hundre sider med skriftlige redegjørelser for selskapets synspunkter. Siden utsendelsen av det første høringsbrevet 21.6.2002 har det i tillegg vært avholdt 3 møter med selskapets ledelse. Departementet kan ikke se at de merknader som er knyttet til departementets lovforslag i notatet 19. mai 2003 inneholder nye opplysninger av betydning for saken.