Vedlegg: Brev fra Finansdepartementet v/statsråden til finanskomiteen, datert 8. november 2004

Korrigering av lovforslag i Ot.prp. nr. 89 (2003-2004)

Finansdepartementet fremmet 25. juni 2004 Ot.prp. nr. 89 (2003-2004) om lov om endringer i lov 17. juli 1998 nr. 56 om årsregnskap m.v. (regnskapsloven) og enkelte andre lover (gjennomføring av EØS-regler om anvendelse av internasjonale regnskapsstandarder m.m.).

Departementet ønsker å gjøre Stortinget oppmerksom på at lovforslaget del VII (verdipapirhandelloven) § 12-1 nytt tredje ledd første punktum ved en feil ikke har blitt utformet i samsvar med forutsetningen i proposisjonen pkt. 4.5 (s. 38) om at den foreslåtte kontrollordningen for børsnoterte foretaks finansielle rapportering "skal også omfatte utstedere av finansielle instrumenter som er søkt opptatt til notering".

Dette kan rettes ved følgende endring i lovforslaget del VII (verdipapirhandelloven) § 12-1 nytt tredje ledd første punktum (endringen er satt i kursiv):

"Kredittilsynet fører kontroll med at årsregnskap, årsberetning, delårsregnskap og annen finansiell rapportering fra norske utstedere av omsettelige verdipapirer som er eller søkes notert på børs, autorisert markedsplass eller regulert marked i en annen EØS-stat, er i samsvar med lov og forskrifter."