Vedlegg 5: Svar på komiteens brev av 11. januar 1995 til Finansdepartementet.

Arbeidet med nytt økonomireglement - Svar på spørsmål

       Det vises til brev fra Kontroll- og konstitusjonskomiteen av 11.01.1995.

       Mandatet for arbeidet med et nytt økonomireglement er ansett gitt ved Finansdepartementets brev til Riksrevisjonen av 17.08.1994, ref. vedlagte kopi. Brevet er i sin helhet gjengitt på side 3 og 4 i Dok.nr.3:01 (1994-1995) Om departementenes tilskuddsforvaltning.

       Organiseringen av arbeidet med å lage et nytt økonomireglement i form av et prosjekt, ble besluttet av departementet i begynnelsen av november 1994. Arbeidet i prosjektet startet opp umiddelbart. Det er lagt opp til relativt hyppig møtevirksomhet i styringsgruppen. Fremdriften i arbeidet så langt tilsier at målsettingen om at et nytt økonomireglement skal være ferdig i løpet av 1995 bør kunne tilfredsstilles.

       Styringsgruppen ledes av Finansdepartementet og består i tillegg av representanter fra Administrasjonsdepartementet og Statskonsult. Riksrevisjonen er representert i styringsgruppen med observatørstatus.

       I arbeidet med nytt økonomireglement er det lagt opp til en fortløpende utadrettet aktivitet både mot prosjektets referansegruppe og andre miljøer. Referansegruppen som så langt har representanter fra Statens Vegvesen, Statens lånekasse for utdanning, Justisdepartementet, Forsvaret og Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet, vil fortløpende bli forelagt til uttalelse deler av det nye økonomireglementet etter hvert som de foreligger.

       Det vil videre bli gjennomført « fagmøter » med andre statlige institusjoner om elementer i regelverket. Når det gjelder Riksrevisjonen, legges det opp til kontakt også utover arbeidet i styringsgruppen. Hensikten med « fagmøtene » er fortløpende å ha en dialog som best mulig sikrer at det nye økonomireglementet får bestemmelser som sikrer en forsvarlig forvaltning av statens ressurser.

       Etter de foreliggende planer skal forslag til nytt økonomireglement sendes ut på høring høsten 1995.