Innstilling fra sosialkomiteen om bevilgning til årets TV-aksjon mot kreft.

Dette dokument

  • Innst. S. nr. 18 (1997-1998)
  • Kildedok: St.prp. nr. 7 (1997-98)
  • Dato: 18.11.1997
  • Utgiver: sosialkomiteen
  • Sidetall: 1

1. Sammendrag

Sosial- og helsedepartementet legger i proposisjonen fram forslag til bevilgning til årets TV-aksjon som NRK har tildelt Den Norske Kreftforening. Det uttales at Regjeringens bidrag til TV-aksjonen er 20 mill. kroner, og at Utenriksdepartementet vil bidra til å dekke 2,5 mill. kroner over sitt budsjett. Sosial- og helsedepartementet foreslår at det bevilges 17,5 mill. kroner til TV-aksjonen mot kreft over kap. 739 Andre utgifter.

       Det uttales at departementet i en seinere proposisjon vil foreslå nedsettelse av andre bevilgninger med tilsvarende beløp.

2. Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Arnesen, Gravdahl, Hildeng, Kristoffersen, Skogholt og Øyangen, medlemmene fra Fremskrittspartiet, lederen og Nesvik, medlemmene fra Kristelig Folkeparti, Duesund og Næss, medlemmene fra Høyre, Høegh og Sjøli, medlemmet fra Senterpartiet, Gløtvold, og medlemmet fra Sosialistisk Venstreparti, Ballo, har merket seg at Regjeringen har ønsket å bidra med 20 mill. kroner til årets TV-aksjon mot kreft. Komiteen vil med glede anbefale Stortinget å bevilge 17,5 mill. kroner i tråd med Regjeringens forslag.

3. Komiteens tilråding

      Komiteen viser for øvrig til proposisjonen og det som står foran, og rår Stortinget til å gjøre følgende

vedtak:

       På statsbudsjettet for 1997 gjøres følgende endring:

Kap. 739 Andre utgifter
   77 (ny) Tilskudd til årets TV-aksjon mot
        kreft, bevilges med kr 17.500.000


Oslo, i sosialkomiteen, den 18. november 1997.

John I Alvheim, Annelise Høegh, Are Næss
leder. ordfører. sekretær.