11. Økonomiske og administrative konsekvenser

11.1 Sammendrag

Regjeringen har iverksatt en gjennomgang av alt lov- og regelverk med sikte på å fjerne unødige hindringer for elektronisk informasjon og kommunikasjon og elektronisk handel. Nødvendige endringer skal være identifisert og foreslått innen 2001 og vil bli fremmet av det enkelte departement på vanlig måte.

Finansdepartementet viderefører arbeidet på skatte- og avgiftsområdet med sikte på å gjennomføre nødvendige justeringer slik at elektronisk handel verken unndras beskatning eller utsettes for dobbel beskatning. Nærings- og handelsdepartementet vil i samarbeid med SND og Norges forskningsråd iverksette informasjons- og kompetanseutviklingstiltak rettet mot små og mellomstore bedrifter. Samarbeidet som er etablert med næringslivet i Fellesforum for elektronisk handel, videreføres.

11.2 Komiteens merknader

Komiteen understreker behovet for at alle ledd innen offentlig forvaltning utnytter utviklingen innenfor elektronisk handel og forretningsdrift.I det videre arbeidet med å stimulere utviklingen av elektronisk handel og forretningsdrift er det viktig at Regjeringen går inn i en dialog både med organisasjonene i arbeidslivet og IT-næringens interesseorganisasjoner.