Post 60 Rehabilitering

Sammendrag

I budsjettet for 2000 er det satt av 103,3 mill. kroner til oppbygging og styrking av rehabiliterings- og habiliteringstilbudet i fylkeskommunene og tilbudet til revmatikere. Mange av tiltakene vil være knyttet til sykehus, eller er tilbud på sykehus.

I St.prp. nr. 47 (1999-2000), jf. Innst. S. nr. 241 (1999-2000) Om sykehusøkonomi og budsjett 2000 er det foreslått en tilleggsbevilgning på 1 250 mill. kroner til behandling på sykehus, bl.a. til å dekke opp for en høyere aktivitetsvekst enn tidligere forutsatt. Det legges til grunn at den høyere aktivitetsveksten også har medført et bedre tilbud til rehabiliteringspasienter. Som ledd i inndekningen av sykehusbevilgningen foreslås det særskilte tilskuddet til rehabilitering satt ned.

Bevilgningen foreslås redusert med kr 5 000 000.

Komiteens merknader

Komiteen går mot Regjeringens forslag om redusert bevilgning under kap. 718 post 60.

Komiteen viser til Regjeringens forslag om å kutte bevilgningene til rehabilitering med 5 mill. kroner, og at dette begrunnes med behovet for inndekning for økte bevilgninger til sykehusene. Komiteen er enig i behovet for å omprioritere for å bedre sykehusenes økonomi. Komiteen har merket seg at Regjeringen på flere områder strammer inn overfor brukerne av helsetjenester.