6.1 Sammendrag

6.1.1 Innledning

Samlet utgiftsbevilgning til Fiskeri- og kystdepartementet i 2011 utgjorde 5 374 mill. kroner. Inntektsbevilgningen i 2011 utgjorde 1 306 mill. kroner. Fiskeri- og kystdepartementet har ansvaret for fire virksomheter og to selskaper.

6.1.2 Riksrevisjonen uttaler

Riksrevisjonen har avgitt fire avsluttende revisjonsbrev uten merknad. Riksrevisjonen har ingen vesentlige merknader til departementets forvaltning og gjennomføring av budsjettet for 2011.

6.2 Komiteens merknader

Komiteen viser til Riksrevisjonens kontroll av Fiskeri- og kystdepartementets forvaltning og gjennomføring av budsjettet for 2011. Komiteen er fornøyd med at det er avgitt fire revisjonsbrev uten merknad, og at det ikke er behov for oppfølging av tidligere rapporterte forhold vedrørende Fiskeri- og kystdepartementet.

Komiteen merker seg at Riksrevisjonen påpeker at det er merutgifter og mindreinntekter under enkelte poster, men ser også at Riksrevisjonen er tilfreds med departementets redegjørelse for dette i forklaringene til statsregnskapet. Riksrevisjonen har ikke avdekket vesentlige feil eller mangler ved departementets styring, måloppnåelse og resultatrapportering. Det gjelder også regnskapene for de virksomhetene departementet har ansvar for.

Komiteen mener det er positivt at departementet i sitt svar til Riksrevisjonen skriver at de vil ta med forhold som Riksrevisjonen har påpekt i sitt videre arbeid.