Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Svein Roald Hansen, lederen Anniken Huitfeldt, Marit Nybakk, Kåre Simensen og Jonas Gahr Støre, fra Høyre, Elin Rodum Agdestein, Regina Alexandrova, Sylvi Graham, Øyvind Halleraker og Trond Helleland, fra Fremskrittspartiet, Kristian Norheim, Per Sandberg og Christian Tybring-Gjedde, fra Kristelig Folkeparti, Knut Arild Hareide, fra Senterpartiet, Liv Signe Navarsete, fra Venstre, Trine Skei Grande, og fra Sosialistisk Venstreparti, Bård Vegar Solhjell, merker seg at den nye ordningen for militært tilsatte krever at det gjøres endringer i forsvarspersonelloven. Komiteen merker seg videre at som følge av disse endringer må lov om pensjonering av fastlønt befal som etter søknad gis avskjed med redusert lønn og tjenesteplikt, justeres.

Komiteen merker seg også at det i etterkant av denne proposisjonen vil bli aktuelt med tekniske tilpasninger av andre lover. Komiteen merker seg videre at relevante forskrifter må justeres, og utfyllende bestemmelser og mer detaljert regelverk utarbeides fra departementet og underliggende etater.

Komiteen merker seg at departementet i denne sammenheng vil utarbeide retningslinjer som vil gjelde for forvaltningen av alle tilsatte i forsvarssektoren. Dette for å skape en mer enhetlig personellforvaltning på tvers i sektoren. Det legges til grunn at ansvar og myndighet skal delegeres så langt det er hensiktsmessig.

Komiteen merker seg at departementet vil samarbeide med Forsvaret og de militære og sivile tjenestemannsorganisasjonene å videreutvikle dagens lønns- og insentivsystemer, slik at de samsvarer med intensjonene og karrieremulighetene som ligger i forslaget til ordning for militært tilsatte.