Europautvalget - Møte i Europautvalget onsdag den 26. oktober 2016 kl. 8:30

Dato: 26.10.2016

Sak nr. 2

Aktuelle rettsakter for møtet i EØS-komiteen 28. oktober 2016. Se vedlagte brev fra Utenriksdepartementet, datert 19. oktober i d.å., samt liste med omtale av de enkelte rettsakter.

Talere

Lederen: Er det noen som har kommentarer til denne saken?

Svein Roald Hansen – vær så god.

Svein Roald Hansen (A): Jeg beklager å være litt pirkete, men det gjelder fartskriverforordningen, som vi jo hadde om i juni. Da etterlyste jeg personvernvurderingene. Statsråden ga noe svar da. I dag er det for så vidt omtalt at det gjelder personvern, og så er det henvist til: se under vurdering. Men vurderingsavsnittet er i hvert fall ikke jeg i stand til å finne.

Men vi kan vel si det sånn at det kommer en proposisjon til Stortinget, og da får vi håpe at vurderingene ikke er falt ut. Kan vi ikke si det sånn?

Lederen: Da vil jeg bare replisere til Hansen at det er mange som setter svært stor pris på at du i dette utvalget er svært pirkete. Så det oppfordrer vi deg til å fortsette med!

Da gir jeg ordet til Vik Aspaker – vær så god.

Statsråd Elisabeth Vik Aspaker: Det er bare å beklage at det både i juni og i dag refereres til noen vurderinger som ikke hører hjemme i akkurat denne tekniske forordningen som står på listen i dag. Men som representanten Hansen viste til, kommer det en lov- og samtykkeproposisjon til Stortinget til våren. Der vil disse personvernvurderingene bli gjort og redegjort for i sin fulle bredde. De hører hjemme i denne sammenhengen, og jeg kan love at da de blir viet sentral plass, fordi dette er selvsagt et viktig aspekt ved denne forordningen.

Lederen: Da er det ingen flere kommentarer til rettsaktene, og da anses Europautvalget som konsultert.