Stortinget - Møte onsdag den 23. februar 2000 kl. 10

Dato: 23.02.2000

Tilbake til spørretimen

Spørsmål 14

Tor Nymo (Sp): Jeg tillater meg å stille følgende spørsmål til justisministeren:

«I sju år har en Oslo-kvinne ventet på å få sin søknad om voldsoffererstatning behandlet av fylkesmannen i Oslo og Akershus, ifølge NRK. Årsaken er at politiet ikke har sendt de nødvendige papirene til fylkesmannen.

Hva vil statsråden foreta seg i denne konkrete saken, og hva kan han gjøre for at slike situasjoner ikke oppstår i fremtiden?»

Statsråd Odd Einar Dørum: Det er dessverre riktig som NRK opplyste, at en Oslo-kvinne måtte vente så lenge som sju år på å få behandlet sin voldsoffererstatningssak. Dette er selvfølgelig en uakseptabelt lang saksbehandlingstid.

Jeg har fått opplyst at fylkesmannen nå har fått papirene fra politiet og er i ferd med å avslutte behandlingen av den aktuelle saken.

Når det gjelder den lange saksbehanlingstiden i politiet, vil dette bli tatt opp og innskjerpet overfor landets politimestre.

Jeg har også fått opplyst at fylkesmannen i Oslo og Akershus har bedret rutinene for å hindre at dette gjentar seg i fremtiden. På denne bakgrunn ser jeg ingen grunn til å iverksette ytterligere tiltak.

Asmund Kristoffersen hadde her overtatt presidentplassen.