Stortinget - Møte tysdag den 30. januar 2001 kl. 10

Dato: 30.01.2001

Dokumenter: (Innst. S. nr. 111 (2000-2001), jf. Dokument nr. 8:8 (2000-2001))

Sak nr. 3

Innstilling fra energi- og miljøkomiteen om forslag frå stortingsrepresentant John Dale om at Stortinget skal få seg førelagt planen om å etablere eit forvaltingsområde for ulv

Votering i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten har John Dale sett fram eit forslag på vegner av Framstegsgpartiet og Senterpartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringa om å leggja fram for Stortinget forslag til nytt forvaltingsområde for ulv.»

Det blir votert alternativt mellom I i tilrådinga og forslaget frå Framstegspartiet og Senterpartiet.

Komiteen hadde tilrådd:

I

Dokument nr. 8:8 (2000-2001) – forslag frå stortingsrepresentant John Dale om at Stortinget skal få seg førelagt planen om å etablere eit forvaltingsområde for ulv – avvises.

Votering:

Ved alternativ votering mellom tilrådinga frå komiteen og forslaget frå Framstegspartiet og Senterpartiet vart tilrådinga vedteken med 63 mot 29 røyster.

(Voteringsutskrift kl. 12.51.03)Vidare var tilrådd:

II

Det geografiske området for den nye forvaltningsplanen for ulv avgrenses så mye at konfliktene kan reduseres til et minimum innenfor målsettingen om levedyktig bestand av ulv i Norge.

Presidenten: Framstegspartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti har varsla at dei ønskjer å stemme imot.

Votering:Tilrådinga frå komiteen vart vedteken med 59 mot 33 røyster.(Voteringsutskrift kl. 12.51.30)Vidare var tilrådd:

III

Regjeringen bes på egnet måte legge frem for Stortinget en konsekvensanalyse av forvaltningsplanen, herunder forhold knyttet til økonomi og forvaltningspraksis i de aktuelle områdene planen omfatter, så raskt som mulig etter at de fylkesvise forvaltningsplaner foreligger, og senest i løpet av første halvår 2002.

IV

Stortinget ber Regjeringen vurdere og igangsette tiltak for å avhjelpe de menneskelige omkostninger som er knyttet til rovdyrpolitikken, herunder frykt og andre psykiske belastninger, redusert trivsel og nedsatt livskvalitet for deler av befolkningen i rovdyrnære områder.

Votering:Tilrådinga frå komiteen vart samrøystes vedteken.