Stortinget - Møte torsdag den 3. mai 2001 kl. 10

Dato: 03.05.2001

Sak nr. 12

Forslag fra stortingsrepresentant Erna Solberg på vegne av Høyre oversendt fra Odelstingets møte 23. april 2001 (Jf. Innst. O. nr. 67):
«Stortinget ber Regjeringen utrede en ordning med forhåndstilsagn av midler til studentboliger som skal etableres i eksisterende bolig/eiendomsmasse innenfor vedtatte kostnadsrammer. Hensikten med ordningen må være å gjøre det mulig for samskipnadene å ha sikkerhet for statsstøtte når de går inn i budgiving og ikke risikerer å måtte egenfinansiere eller lånefinansiere bygningsmasse i flere år før det gis klarsignal for statsstøtten og ombyggingsprosjekt.»

Presidenten: Ingen har bedt om ordet.

(Votering, se side 2851)

Votering i sak nr. 12

Presidenten: Det voteres over forslag fra representanten Erna Solberg på vegne av Høyre oversendt fra Odelstingets møte 23. april 2001:

«Stortinget ber Regjeringen utrede en ordning med forhåndstilsagn av midler til studentboliger som skal etableres i eksisterende bolig/eiendomsmasse innenfor vedtatte kostnadsrammer. Hensikten med ordningen må være å gjøre det mulig for samskipnadene å ha sikkerhet for statsstøtte når de går inn i budgivning og ikke risikerer å måtte egenfinansiere eller lånefinansiere bygningsmasse i flere år før det gis klarsignal for statsstøtten og ombyggingsprosjekt.»

Votering: Forslaget fra Høyre bifaltes enstemmig.