Stortinget - Møte mandag den 11. juni 2001 kl. 10

Dato: 11.06.2001

Sak nr. 18

Forslag fra stortingsrepresentant Erna Solberg på vegne av Høyre og Fremskrittspartiet oversendt fra Odelstingets møte 29. mai 2001 (Jf. Innst. O. nr. 75):
«Stortinget ber Regjeringen utrede organiseringen av en mer formell velkomstseremoni knyttet til tildeling av norsk statsborgerskap og legge forslag om dette frem for Stortinget i tilknytning til nye endringer i statsborgerskapslovgivingen.»

Talere

Votering i sak nr. 18

Erna Solberg (H): Når det gjelder begrunnelsen for forslaget, skal jeg vise til innlegget mitt i Odelstinget. Der gjorde jeg også et forsøk på å gjøre dette om til et oversendelsesforslag, noe jeg da fikk beskjed om at jeg måtte gjøre her.

Jeg vil herved få be om at forslaget blir omgjort til et oversendelsesforslag og oversendes Regjeringen som en henstilling.

Presidenten: Forslaget er med dette gjort om til eit oversendingsforslag.

Fleire har ikkje bede om ordet til sak nr. 18.

(Votering, sjå side 3624)

Votering i sak nr. 18

Presidenten: Det voteres over forslag fra stortingsrepresentant Erna Solberg på vegne av Høyre og Fremskrittspartiet oversendt fra Odelstingets møte 29. mai 2001.

Forslaget er under debatten omgjort til et oversendelsesforslag og vil bli endret i tråd med dette. Forslaget lyder da i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å utrede organiseringen av en mer formell velkomstseremoni knyttet til tildeling av norsk statsborgerskap og legge forslag om dette frem for Stortinget i tilknytning til nye endringer i statsborgerskapslovgivingen.»

Presidenten foreslår at forslaget oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses vedtatt.