Stortinget - Møte fredag den 8. mars 2002 kl. 10

Dato: 08.03.2002
President: Inge Lønning

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Interpellasjon fra representanten Sigvald Oppebøen Hansen til arbeids- og administrasjonsministeren:
    "Frå nyttår vart det sett i verk nye reglar for attføring og rehabiliteringspengar. Reaksjonar frå brukarane tyder på at reglane kan ha fått utilsikta utslag med sterk reduksjon i ytingane for einskilde. Dei nye reglane krev stor ekstrainnsats frå arbeidsmarknadsetaten. Dette gjer det vanskelegare å gje brukarane hjelp og rettleiing. Samstundes har Regjeringa svekt etaten sitt budsjett monaleg.
    Kva er statsråden si vurdering av desse utslaga, og korleis vurderer statsråden personelltilhøva i etaten?"

  • Sak nr. 2

    Interpellasjon fra representanten Karin Andersen til arbeids- og administrasjonsministeren:
    "Arbeidsløsheten øker. Mange funksjonshemmede og innvandrere er uten arbeid. Samtidig reduserte Regjeringen sin innsats ved kutt i Aetat. Kravet til innsparing kommer som et generelt pålegg uten at konsekvensene for brukerne er kjent eller veid opp mot virkningen på andre viktige målsettinger. Aetat er en viktig aktør for å nå målet om at flere trygdede og sosialhjelpsmottakere skal over i arbeid. Dette målet kan bare nås dersom tilbudene blir mer skreddersydd den enkeltes forutsetninger og behov, og dersom oppfølging, veiledning og tiltak er av god kvalitet. Dette krever ansatte med tid og kompetanse. Situasjonen i Aetat er nå vanskelig, med færre stillinger og flere oppgaver. Ventetiden øker, åpningstidene reduseres, og sjukefraværet i etaten er nær dobbelt så stort som ellers i staten.
    Kan statsråden redegjøre for hvordan kuttene verken skal ramme brukerne eller føre til at etaten sjøl produserer mer sjukefravær?"

  • Sak nr. 3

    Innstilling fra næringskomiteen om forslag fra stortingsrepresentant Steinar Bastesen om at kontrollen og eierskapet til naturressursene, og da særlig matressursene i sjø og på land, kan forbli på norske hender ((Innst. S. nr. 96 (2001-2002), jf. Dokument nr. 8:5 (2001-2002)))

  • Sak nr. 4

    Innstilling fra næringskomiteen om forslag fra stortingsrepresentant Steinar Bastesen om åpning av kommersiell fangst av kongekrabbe ((Innst. S. nr. 97 (2001-2002), jf. Dokument nr. 8:6 (2001-2002)))

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 12.35.