Stortinget - Møte torsdag den 15. mai 2003 kl. 10

Dato: 15.05.2003
President: Inge Lønning

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra familie-, kultur- og administrasjonskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Øystein Hedstrøm og Lodve Solholm om endringer i sammensetningen av Reisegarantifondets styre slik at reiselivsoperatørene kan gis like konkurransevilkår ((Innst. S. nr. 197 (2002-2003), jf. Dokument nr. 8:63 (2002-2003)))

  • Sak nr. 2

    Interpellasjon fra representanten Anne Helen Rui til justisministeren:
    "Vi har i den senere tid hatt mange tragiske dødsfall der våpen er brukt av gjerningsmennene. 1. januar 2003 ble endelig det sentrale elektroniske våpenregisteret etablert. Justisministeren har opplyst at i løpet av våren vil de øvrige politidistrikters lokale våpenregistre bli lagt inn i det sentrale registeret. 1. september 2003 vil det nasjonale våpenamnestiet tre i kraft. Dette arbeidet er beregnet å ta seks måneder. I våpenloven som ble vedtatt i Stortinget i april 1998, heter det i 27a: "Skytevåpen eller en vital våpendel, samt ammunisjon, skal oppbevares forsvarlig nedlåst." I forskriftene som er laget av departementet etterpå, heter det i 22-2: "Overstiger antallet rifler og/eller hagler fire registreringspliktige våpen i husstanden, skal våpnene eller en vital del av våpnene oppbevares i FG-godkjent sikkerhetsskap."
    Var ikke intensjonen at alle våpen skulle nedlåses, og ser statsråden behov for dette og kanskje andre innstramminger i loven?"

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 11.15.