Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Stortinget - Møte fredag den 10. desember 2004 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokumenter: 

Sak nr. 1

Innstilling fra familie-, kultur- og administrasjonskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene May Hansen og Inga Marte Thorkildsen om opprettelse av krisesenter for barn i de fem barnevernsregionene

Talere

Votering i sak nr. 1

Votering i sak nr. 1

Presidenten: Under debatten har May Hansen satt fram et forslag på vegne av Sosialistisk Venstreparti.

Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti kommer i konflikt med regelverket for budsjettbehandlingen i Stortinget når vi nå er inne i sluttfasen av denne behandlingen.

I § 19 i Stortingets forretningsorden er det slått fast at fagkomiteenes budsjettforslag ikke må fravike de rammer som Stortinget har vedtatt. Forslagene må dessuten være helhetlige, og det kan ikke voteres over enkelte deler av et slikt forslag.

Etter presidentens oppfatning rammes forslaget fra Sosialistisk Venstreparti av denne bestemmelsen. Det vil undergrave regelverket for budsjettbehandlingen dersom forslag som har konsekvenser for neste års budsjett, behandles uavhengig av komiteenes budsjettbehandling. Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti vil derfor ikke kunne tas opp til votering, og anses som bortfalt.

Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:85 (2003-2004) – forslag fra stortingsrepresentantene May Hansen og Inga Marte Thorkildsen om opprettelse av krisesenter for barn i de fem barnevernsregionene – avvises.

Presidenten: Presidenten legger opp avstemningen slik at det blir gitt anledning for bl.a. forslagsstillerne til å stemme imot innstillingen.

Votering :Komiteens innstilling bifaltes med 83 mot 12 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 10.23.11)