Stortinget - Møte torsdag den 16. november 2006 kl. 10

Dato: 16.11.2006
President: Carl I. Hagen

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra utenrikskomiteen om overenskomster inngått med fremmede makter i 2004 ((Innst. S. nr. 26 (2006-2007)))

  • Sak nr. 2

    Innstilling fra utenrikskomiteen om samtykke til at Norge deltar i det multilaterale gjeldssletteinitiativet «Multilateral Debt Relief Initiative» ((Innst. S. nr. 21 (2006-2007), jf. St.prp. nr. 79 (2005-2006)))

  • Sak nr. 3

    Innstilling fra utenrikskomiteen om samtykke til ratifikasjon av en frihandelsavtale mellom EFTA-statene og SACU-statene og en bilateral landbruksavtale mellom Norge og SACU-statene, begge av 26. juni 2006 ((Innst. S. nr. 19 (2006-2007), jf. St.prp. nr. 86 (2005-2006)))

  • Sak nr. 4

    Interpellasjon fra representanten Lise Christoffersen til arbeids- og inkluderingsministeren:
    «Over 8 pst. av Norges befolkning har innvandrerbakgrunn. Selv om det er store variasjoner innvandrere imellom, er det likevel klare tendenser til levekårsforskjeller mellom innvandrerbefolkningen og den øvrige befolkningen. Tilknytning til arbeidsmarkedet er av stor betydning for den enkeltes muligheter for deltakelse, selvrealisering og forsørgelse. Arbeid er derfor et helt sentralt virkemiddel i arbeidet for inkludering av innvandrere. Regjeringen har nettopp presentert en handlingsplan for inkludering for budsjettåret 2007.
    Hvilke(t) mål vil statsråden sette for en vellykket inkluderingspolitikk på kort og lang sikt, og hvordan ser han for seg at myndighetene i et langsiktig perspektiv kan bidra til at innvandrere og deres etterkommere får en tilknytning til arbeidslivet på linje med andre?»

  • Sak nr. 5

    Forslag fra stortingsrepresentant Åse Gunhild Woie Duesund på vegne av Kristelig Folkeparti oversendt fra Odelstingets møte 9. november 2006 (jf. Innst. O. nr. 5):
    «Stortinget ber Regjeringen snarest mulig fremme forslag som gir tillitsvalgte rett til innsyn i utenlandske arbeidstakeres lønns- og arbeidsforhold på områder som er undergitt allmenngjøringsvedtak.»

  • Sak nr. 6

    Forslag oversendt fra Odelstingets møte 9. november 2006 (jf. Innst. O. nr. 5):
    «Stortinget ber Regjeringen snarest vurdere forslag om tiltak som medfører at utenlandske arbeidstakere i Norge får lett tilgjengelig og samlet informasjon om rettigheter og plikter som blant annet sikrer lovlige ansettelsesforhold og arbeidsvilkår for denne gruppen. Regjeringen bes særlig vurdere å opprette en egen enhet for å ivareta denne oppgaven i regi av Arbeidstilsynet.»

  • Sak nr. 7

    Interpellasjon fra representanten Harald T. Nesvik til helse- og omsorgsministeren:
    «Avtalepraksis er en viktig del av vårt helsevesen. De private avtalespesialistene bidro sterkt til at ventelistene gikk kraftig ned fra 2002 til 2005. Avtalespesialistene utgjør 6,7 pst. av den somatiske spesialisthelsetjenesten, men utfører 36 pst. av spesialistundersøkelsene. For psykiatrien utgjør de 11,7 pst. av spesialistene og utfører 31 pst. av konsultasjonene. I Helse Nord utgjør de private avtalespesialistene 3,3 pst. av legeårsverkene, mens de utfører 24,5 pst. av helseregionens polikliniske/dagkonsultasjoner. I Helse Øst er det flere avtalespesialister, og der utfører de 45 pst. av alle polikliniske konsultasjoner. Det er derfor bekymringsfullt at Regjeringen gjennom Soria Moria-erklæringen har det som et mål å redusere det private supplement i helsevesenet.
    Kan statsråden gjøre rede for hvorfor Regjeringen velger å motarbeide de private avtalespesialistene med tanke på bidraget de tilfører helsevesenet?»

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 12.55.