Stortinget - Møte torsdag den 16. november 2006 kl. 10

Dato: 16.11.2006

Dokumenter: (Innst. S. nr. 19 (2006-2007), jf. St.prp. nr. 86 (2005-2006))

Sak nr. 3

Innstilling fra utenrikskomiteen om samtykke til ratifikasjon av en frihandelsavtale mellom EFTA-statene og SACU-statene og en bilateral landbruksavtale mellom Norge og SACU-statene, begge av 26. juni 2006

Presidenten: Ingen har bedt om ordet.

(Votering, se side 517)

Stortinget skulle nå ha gått til sak nr. 4, som er en interpellasjon fra representanten Lise Christoffersen til arbeids- og inkluderingsministeren, men presidenten kan ikke se at statsråden er til stede. Stortinget er derfor nødt til å ta en bitteliten pause, der vi etterlyser statsråden som skal svare. Presidenten antar også at interpellanten gjerne vil at statsråden skal høre hennes begrunnelse for interpellasjonen. Da må vi smøre oss med tålmodighet.

Etter et kort opphold sa

Presidenten: I og med at statsråden nå er kommet, noe forsinket, kan Stortinget fortsette sine forhandlinger. Stortinget er av og til mer effektivt i sin saksbehandling enn statsråden tydeligvis har regnet med.

Votering i sak nr. 3

Komiteen hadde innstilt:

Stortinget samtykker i ratifikasjon av en frihandelsavtale mellom EFTA-statene og SACU-statene og en bilateral landbruksavtale mellom Norge og SACU-statene, begge av 26. juni 2006.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.

Presidenten: I sak nr. 4 foreligger det ikke noe voteringstema.