Stortinget - Møte tirsdag den 22. mai 2007 kl. 10

Dato: 22.05.2007
President: Carl I. Hagen

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra Stortingets presidentskap om valg av medlemmer til Riksrettsutvalget og Stortingets ansvarskommisjon ((Innst. S. nr. 204 (2006-2007)))

  • Sak nr. 2

    Innstilling fra kommunal- og forvaltningskomiteen om tilleggsbevilgning til utlendingsforvaltningen – økt saksbehandlingskapasitet, nedbygging av restanser og sterkere vektlegging av barns tilknytning til riket ((Innst. S. nr. 196 (2006-2007), jf. St.prp. nr. 56 (2006-2007)))

  • Sak nr. 3

    Forslag fra stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen på vegne av Fremskrittspartiet oversendt fra Odelstingets møte 15. mai 2007 (jf. Innst. O. nr. 60):
    «Stortinget ber Regjeringen utrede og fremme de nødvendige forslag som medfører at Norge i fremtiden skal føre en asylpolitikk der en streng fortolkning av Flyktningkonvensjonen og andre internasjonale konvensjoner Norge er forpliktet av legges til grunn, slik at dagens ordning med opphold på humanitært grunnlag faller bort.»

  • Sak nr. 4

    Innstilling fra kommunal- og forvaltningskomiteen om pensjonar frå statskassa ((Innst. S. nr. 197 (2006-2007), jf. St.prp. nr. 59 (2006-2007)))

  • Sak nr. 5

    Interpellasjon fra representanten André Oktay Dahl til justisministeren:
    «Den svenske justisministeren ønsker en lovendring som åpner for at det kan avkreves urin- eller blodprøve av alle, uansett alder, som mistenkes for å bruke narkotika. Den svenske regjeringen vil igangsette en utredning som skal komme med forslag til hvordan loven kan endres. I Norge satses det, som i mange europeiske land, på forebygging av bruk av dop blant barn og unge gjennom skolen. Dette er en fornuftig strategi, såfremt de forebyggende tiltakene rent faktisk bidrar til å avholde stadig yngre mennesker fra å misbruke henholdsvis alkohol og narkotika. Mye tyder imidlertid på at spesielt skolen til dels fungerer som frisoner for bruk av narkotika, og at innsatsen mot narkotikamisbruk skjer lite samordnet og til dels tilfeldig.
    Vil statsråden se hen til utredningen i Sverige, og på hvilken måte vil statsråden sørge for bedre koordinering av antinarkotikaarbeidet?»

  • Sak nr. 6

    Interpellasjon fra representanten Gunn Olsen til justisministeren:
    «Sommeren 2006 var det mange alvorlige ulykker med fritidsbåter. Politiets egne statistikker, f.eks. fra Kragerøskjærgården, synliggjør at høy fart, ruspåvirka fører, manglende lanterner og manglende bruk av flytemidler er blant de vanligste problemene og dermed medvirkende årsaker til ulykker og utrygghet på sjøen.
    Hva vil statsråden gjøre med dette?»

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet slutt kl. 11.29.