Stortinget - Møte mandag den 13. desember 2010 kl. 10

Dato: 13.12.2010

Sak nr. 7 [18:20:41]

Forslag fra stortingsrepresentant Trine Skei Grande på vegne av Venstre fremsatt i Stortingets møte 10. desember 2010 (jf. Innst. 118 L):
«Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å endre kommuneloven slik at kontrollutvalgets møter som hovedregel skal holdes for åpne dører.»

Talere

Votering i sak nr. 7

Eirik Sivertsen (A) [18:21:17]: Jeg skal være kort.

Jeg har bare behov for å påpeke at en samlet komité i sin merknad i Innst. 118 L sier:

«Komiteen sluttar seg derfor til framlegget om at møte i kontrollutvala som utgangspunkt skal vere ope for presse og publikum.»

Det er videre også i proposisjonen lagt til grunn at det er satt ned en arbeidsgruppe i departementet som oppfølging av Stortingets tidligere behandling, som vurderer hvordan dette på en praktisk måte kan gjøres, og som ivaretar de behovene kontrollutvalget har for å utføre sin jobb. Jeg oppfatter ikke at det nødvendigvis er en realitetsforskjell her, men komiteen oppfatter vel – i hvert fall slik jeg forstår det – at intensjonen med Venstres forslag er ivaretatt.

Presidenten: Flere har ikke bedt om ordet til sak nr. 7.

(Votering, se side 1747)

Etter ønske fra kommunal- og forvaltningskomiteen vil presidenten foreslå at sakene nr. 8 og 9 behandles under ett – og anser det for vedtatt.

Votering i sak nr. 7

Presidenten: Det voteres over forslag fra Venstre fremsatt i Stortingets møte 10. desember 2010:

«Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å endre kommuneloven slik at kontrollutvalgets møter som hovedregel skal holdes for åpne dører.»

Fremskrittspartiet har varslet at de vil støtte forslaget.

Votering:Forslaget fra Venstre ble med 77 mot 28 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 23.30.04)