Stortinget - Møte mandag den 4. desember 2017

Dato: 04.12.2017
President: Olemic Thommessen

Søk

Innhold

Formalia

President: Olemic Thommessen

Presidenten: Representantene Emilie Enger Mehl, Silje Hjemdal, Vetle Wang Soleim, Mudassar Kapur, Petter Eide og Ingjerd Schou, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Følgende innkalte vararepresentanter tar nå sete:

  • For Buskerud fylke: Eilev Bekjorden

  • For Finnmark fylke: Nancy P. Anti

Statsråd Siv Jensen overbrakte 3 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Representanten Trygve Slagsvold Vedum vil fremsette et representantforslag.

Trygve Slagsvold Vedum (Sp) []: På vegne av stortingsrepresentantene Jenny Klinge, Liv Signe Navarsete og meg selv har jeg gleden av å framsette et representantforslag om å sette ned en totalberedskapskommisjon.

Presidenten: Representanten Jonas Gahr Støre vil fremsette et representantforslag.

Jonas Gahr Støre (A) []: På vegne av stortingsrepresentantene Marit Arnstad, Audun Lysbakken, Trine Skei Grande, Knut Arild Hareide og meg selv ønsker jeg å framsette et forslag om valg av medlemmer til Nobelkomiteen. På vegne av de fem partiene ber jeg om at dette forslaget foreslås behandlet etter § 39 annet ledd bokstav c i Stortingets forretningsorden.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før vi går til dagsordenen, vil presidenten anmode representantene om å bli i salen, da det er grunn til å tro at det blir en votering ganske fort.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten foreslå at sak nr. 3, Referat, tas opp til behandling før sakene nr. 1 og 2. – Det anses vedtatt.