Stortinget - Møte tirsdag den 11. februar 2020

Dato: 11.02.2020
President: Tone Wilhelmsen Trøen

Søk

Innhold

Formalia

President: Tone Wilhelmsen Trøen

Presidenten: Representantene Nils Aage Jegstad, Nina Sandberg, Magne Rommetveit, Hanne Dyveke Søttar, Rigmor Aasrud, Ketil Kjenseth, Une Bastholm, Martin Henriksen og Svein Roald Hansen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Den innkalte vararepresentanten for Østfold, Siv Henriette Jacobsen, tar nå sete.

Det foreligger to permisjonssøknader:

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten Eirik Sivertsen i dagene 12. og 13. februar for å delta på møter i Den arktiske parlamentarikerkomiteen i Strasbourg

  • fra Sosialistisk Venstrepartis stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Mona Fagerås i tiden fra og med 11. februar og inntil videre

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    • For Nordland: Kjell-Idar Juvik og Marius Meisfjord Jøsevold.

Presidenten: Marius Meisfjord Jøsevold er til stede og vil ta sete.

Statsråd Olaug Vervik Bollestad overbrakte 1 kgl. proposisjon (se under Referat).

Presidenten: Representanten Espen Barth Eide vil fremsette to representantforslag.

Espen Barth Eide (A) []: Vi lever ikke bare i en klimakrise, men også i en naturkrise. På vegne av representantene Else-May Norderhus, Åsmund Aukrust og meg selv har jeg gleden av å legge fram et forslag om oppnevnelse av et offentlig naturrisikoutvalg.

På vegne av representantene av representantene Elsa-May Norderhus, Runar Sjåstad, Ruth Grung og Dag Terje Andersen har jeg også gleden av å legge fram et forslag om en ny bestemmelse i naturmangfoldloven § 18 om bestandsmål for rovvilt.

Presidenten: Representanten Bengt Rune Strifeldt vil fremsette et representantforslag.

Bengt Rune Strifeldt (FrP) []: På vegne av representanten Morten Ørsal Johansen og meg selv har jeg gleden av å framsette et representantforslag om å utvide områdeadgangen i det kvoteregulerte kongekrabbefisket.

Presidenten: Representanten Karin Andersen vil fremsette et representantforslag.

Karin Andersen (SV) []: På vegne av stortingsrepresentantene Freddy André Øvstegård, Petter Eide og meg sjøl vil jeg sette fram forslag om å sikre barn som har vært utsatt for svikt fra det offentlige, tilgang på erstatninger uavhengig av hvilken kommune de bor i.

Presidenten: Representantforslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten opplyse om at møtet i dag om nødvendig fortsetter utover kl. 16.