Stortinget - Møte mandag den 18. januar 2021

Dato: 18.01.2021
President: Tone Wilhelmsen Trøen

Søk

Innhold

Formalia

President: Tone Wilhelmsen Trøen

Presidenten: Presidenten vil av smittevernhensyn foreslå at publikumsgalleriet holdes stengt under dagens møte. – Det anses vedtatt.

Det nye året er allerede godt i gang, men siden dette er det første møtet i Stortinget i 2021, vil presidenten likevel benytte anledningen til å ønske representantene, regjeringens medlemmer og alle andre som har sitt virke knyttet til Stortinget, et riktig godt nytt år!

Representantene Magne Rommetveit, Une Bastholm, Mathilde Tybring-Gjedde og Aase Simonsen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Følgende innkalte vararepresentanter har tatt sete:

  • For Møre og Romsdal: Anders Riise

  • For Oppland: Aud Hove

  • For Rogaland: Julia Wong

Statsråd Bent Høie overbrakte 2 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Representanten Jon Georg Dale vil fremsette et representantforslag.

Jon Georg Dale (FrP) []: På vegner av representantane Sylvi Listhaug, Helge André Njåstad, Silje Hjemdal, Morten Ørsal Johansen, Kjell-Børge Freiberg og meg sjølv vil eg setje fram eit forslag om utflytting av det samanslåtte GIEK og Eksportkreditt til Ålesund og Bergen.

Presidenten: Representanten Lars Haltbrekken vil fremsette et representantforslag.

Lars Haltbrekken (SV) []: På vegne av stortingsrepresentantene Nicholas Wilkinson, Karin Andersen, Arne Nævra, Solfrid Lerbrekk og meg selv vil jeg overlevere et representantforslag om flom- og skredsikring.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.