Stortinget - Møte torsdag den 9. februar 2023

Dato: 09.02.2023
President: Morten Wold

Søk

Innhold

Formalia

President: Morten Wold

Presidenten []: Representantene Per Olaf Lundteigen, Willfred Nordlund og Trine Lise Sundnes, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Det foreligger tre permisjonssøknader:

  • fra representantene Tellef Inge Mørland og Gro-Anita Mykjåland om permisjon i tiden fra og med 12. til og med 17. februar og fra representanten Ingunn Foss om permisjon i tiden fra og med 13. til og med 17. februar – alle for å delta på høringer i FN i New York og besøke Washington DC med Den interparlamentariske union.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i Stortinget i tiden fra og med 14. til og med 16. februar:

    • For Aust-Agder: Ramani Nordli og Kenneth Engvoll Løland

    • For Vest-Agder: Aase Marthe J. Horrigmo

Presidenten []: Representanten Kjell Ingolf Ropstad vil fremsette to representantforslag.

Kjell Ingolf Ropstad (KrF) []: På vegne av representantene Dag-Inge Ulstein, Olaug Bollestad og meg selv har jeg gleden av å sette fram et forslag om å forlenge strømstøtten til landbruket ut året, og fra samme representanter et representantforslag om et landsomfattende tilsyn av norsk eldreomsorg og tiltak for raskt å forbedre situasjonen i eldreomsorgen.

Presidenten []: Representanten Frank Edvard Sve vil fremsette et representantforslag.

Frank Edvard Sve (FrP) []: Eg har gleda av å fremje eit representantforslag på vegner av Sylvi Listhaug, Morten Stordalen og meg sjølv om å prioritere E39 Veibust–Blindheim–Breivika.

Presidenten []: Representanten Bjørnar Moxnes vil fremsette et representantforslag.

Bjørnar Moxnes (R) []: Jeg vil på vegne av Naomi Wessel, Geir-Asbjørn Jørgensen og meg selv foreslå å sikre helikopterstøtte til Hæren i 2023 og bevare kompetansemiljøet som er på Bardufoss.

Presidenten []: Representanten Bård Ludvig Thorheim vil fremsette et representantforslag.

Bård Ludvig Thorheim (H) []: Jeg vil på vegne av representantene Nikolai Astrup, Turid Kristensen, Anna Molberg, Mathilde Tybring-Gjedde, Ove Trellevik og meg selv fremme et representantforslag om kunnskap om kjernekraft.

Presidenten []: Representanten Lars Haltbrekken vil fremsette et representantforslag.

Lars Haltbrekken (SV) []: På vegne av stortingsrepresentanten Birgit Oline Kjerstad og meg selv vil jeg fremme et representantforslag om å stenge Barentshavet for ytterligere olje- og gassvirksomhet.

Presidenten []: Representanten Bård Hoksrud vil fremsette et representantforslag.

Bård Hoksrud (FrP) []: På vegne av Fremskrittspartiets stortingsrepresentanter Morten Wold, Gisle Meininger Saudland, Dagfinn Henrik Olsen, Erlend Wiborg, Bengt Rune Strifeldt og meg selv har jeg gleden av å framsette forslag om fleksibel sykepengeordning for kreftpasienter og andre med lengre behandling.

Presidenten []: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.