Stortinget - Møte torsdag den 15. juni 2023

Dato: 15.06.2023
President: Masud Gharahkhani

Søk

Innhold

Formalia

President: Masud Gharahkhani

Presidenten []: Representanten Marius Arion Nilsen vil framsette to representantforslag.

Marius Arion Nilsen (FrP) []: Jeg har gleden av å framsette to representantforslag:

Første representantforslag er på vegne av Terje Halleland, Dagfinn Henrik Olsen, Christian Tybring-Gjedde, Himanshu Gulati og meg selv om kjernekraftforskningssenter for miljøvennlig energi.

Andre representantforslag er på vegne av Terje Halleland, Helge André Njåstad, Erlend Wiborg, Dagfinn Henrik Olsen, Per-Willy Amundsen, Christian Tybring-Gjedde, Bengt Rune Strifeldt, Himanshu Gulati og meg selv om styrket suverenitet, sysselsetting og energisikkerhet på Svalbard.

Presidenten []: Representanten Stine Westrum vil framsette et representantforslag.

Stine Westrum (R) []: På vegne av Marie Sneve Martinussen, Tobias Drevland Lund og meg selv har jeg gleden av å fremme et representantforslag om en strandsone for alle og styrking av allemannsretten.

Presidenten []: Representanten André N. Skjelstad vil framsette et representantforslag.

André N. Skjelstad (V) []: På vegne av Alfred Jens Bjørlo, Abid Raja, Guri Melby og meg selv vil jeg sette fram et forslag om tryggere fylkesveier og økt nedbetalingstid for bompenger i distriktene.

Presidenten []: Representanten Per-Willy Amundsen vil framsette et representantforslag.

Per-Willy Amundsen (FrP) []: På vegne av Frank Edvard Sve, Morten Stordalen og meg selv vil jeg sette fram forslag om skjerpede reaksjoner mot villmannskjøring.

Presidenten []: Representanten Mari Holm Lønseth vil framsette et representantforslag.

Mari Holm Lønseth (H) []: På vegne av Tone Wilhelmsen Trøen, Sandra Bruflot, Ingunn Foss, Jan Tore Sanner og meg selv vil jeg gjerne sette fram et forslag om styrket kamp mot negativ sosial kontroll.

Presidenten []: Representanten Freddy André Øvstegård vil framsette et representantforslag.

Freddy André Øvstegård (SV) []: Jeg vil sette fram et forslag på vegne av representantene Ingrid Fiskaa, Kirsti Bergstø og meg selv om å forsterke innleieregelverket.

Presidenten []: Representanten Erlend Svardal Bøe vil framsette et representantforslag.

Erlend Svardal Bøe (H) []: På vegne av representantene Tone Wilhelmsen Trøen, Sandra Bruflot, Anne Kristine Linnestad, Tage Pettersen og meg selv vil jeg fremme et representantforslag om et demensvennlig samfunn.

Presidenten []: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Valg av settepresidenter

Presidenten []: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten foreslår Liv Kari Eskeland og Heidi Greni. Andre forslag foreligger ikke, og Liv Kari Eskeland og Heidi Greni anses enstemmig valgt som settepresidenter for dagens møte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten opplyse om at møtet i dag om nødvendig fortsetter utover kl. 16.