Forslag

På denne bakgrunn fremmes følgende

forslag:

A.

Vedtak til lov om endringer i lov av 14. juni 1985 nr. 73 Om tilskot til private grunnskular og private skular som gjev vidaregåande opplæring (privatskulelova).

I.

I lov av 14. juni 1985 nr. 73 om tilskot til private grunnskular og private skular som gjev vidaregåande opplæring (privatskulelova) gjøres følgende endringer:

§ 3 skal lyde:

For å bli godkjend med rett til tilskot etter denne lova må skulen gje ei undervisning som oppfyller plikten til grunnskoleupplæring og vidaregåande opplæring i opplæringslova på ein måte som er likeverdig med opplæringa gitt i offentlege skular.

§ 26:

Tilskotsregel nr. 3, andre setning, skal lyde:

100 pst. av dei driftsutgifter som kjem inn under tilskotsgrunnlaget vert dekka ved statstilskot.

Tilskotsregel nr. 4, litra a, første setning, skal lyde:

100 pst. av dei utgiftene som kjem inn under tilskotsgrunnlaget vert dekka av staten.

Tilskotregel nr. 6, andre ledd, første setning, skal lyde:

100 pst. av dei driftsutgiftene som kjem inn under tilskotsgrunnlaget, vert dekka ved statstilskot.

Tilskotsregel nr. 7, andre ledd, første setning, skal lyde:

Skulane får tilskot av staten med 100 pst. av vanlege driftsutgifter til all godkjend undervisning som går inn under lov 13. juni 1969 nr. 24 om grunnskolen.

Tilskotsregel nr. 8, andre ledd, første setning, skal lyde:

Skulane får statstilskot med 100 pst. av vanlege driftsutgifter til all godkjend undervisning som går inn under lov av 13. juni 1969 nr. 24 om grunnskolen.

Tilskotsregel nr. 8, tredje ledd, skal lyde:

Skulane får statstilskot med 100 pst. til skyss og innlosjering.

Tilskotsregel nr. 9, andre ledd, skal lyde:

Godkjente skular som gjev vidaregåande opplæring for norske born / ungdomar i utlandet får statstilskot med 100 pst. av ein normalsats pr. elev.

Tilskotsregel nr. 10, ny litra c skal lyde:

Tilskotet vert rekna ut på grunnlag av ein normalsats pr. elev. Ved utrekninga av normalsatsen, skal dei gjennomsnittlege utgiftene i den offentlege skulen til dei typer utgifter som går inn i tilskotsgrunnlaget, leggjast til grunn.

II.

Lova trer i kraft straks.

B.

Stortinget ber Regjeringen fremme forslag til ny lovhjemmel, slik at godkjente private skoler likestilles med offentlige skoler ved finansiering av investeringer. De godkjente private skolene skal ikke komme økonomisk svakere ut enn offentlige skoler.