Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Riksrevisjonens undersøkelse av Norfunds drift og forvaltning

Dokument nr. 3:13 (2006-2007), Innst. S. nr. 45 (2007-2008)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra RiksrevisjonenSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 27.11.2007Innst. S. nr. 45 (2007-2008)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om Riksrevisjonens undersøkelse av Norfunds drift og forvaltning. Undersøkelsen viser bl. a. at fondet ikke har lykkes i å innfri de geografiske prioriteringene Stortinget har lagt til grunn for bevilgningen til Norfund; å investere og gi lån i de fattigste og minst utviklede landene eller i land som Stortinget har valgt som Norges primære samarbeidsland. Komiteen mener det er viktig at Norfund bruker sitt eierskap aktivt til å få økt investeringene i de fattigste landene. Komiteen legger til grunn at Utenriksdepartementet vil bruke Riksrevisjonens rapport aktivt i sitt videre arbeid med videreutvikling av styrings- og kontrollsystemet for Norfund og sørge for at Norfunds regnskapsføring skjer i samsvar med god regnskapsskikk.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 27.11.2007

    Behandlet i Stortinget: 03.12.2007