Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Oppdatering av forvaltningsplanen for det marine miljø i Barentshavet og havområdene utenfor Lofoten

Meld. St. 10 (2010-2011), Innst. 433 S (2010-2011)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Melding fra MiljøverndepartementetSaken er behandlet i energi- og miljøkomiteenInnstilling avgitt 10.06.2011Innst. 433 S (2010-2011)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet Regjeringens melding om oppdatering av forvaltningsplanen for det marine miljø i Barentshavet og havområdene utenfor Lofoten. Regjeringen vil starte en prosess med sikte på å revidere hele planen i 2020 for perioden frem mot 2040. I meldingen er det vurdert rammer for petroleumsvirksomheten i Barentshavet og Lofoten, og det er lagt vekt på at disse områdene er verdifulle miljømessig, fiskerimessig og potensielt også petroleumsmessig. Regjeringen vil opprettholde leteaktiviteten etter olje og gass, og la oljeindustrien få tilgang til interessante letearealer innen miljømessig forsvarlige rammer. Man legger opp til kunnskapsinnhenting, særlig i store deler av den nordøstlige delen av Norskehavet, konsekvensutredning i Barentshavet syd og tilrettelegging for petroleumsvirksomhet i åpnede områder.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 10.06.2011

    Behandlet i Stortinget: 15.06.2011