Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Riksrevisjonens undersøkelse om det kommunale barnevernet og bruken av statlige virkemidler

Dokument 3:15 (2011-2012), Innst. 74 S (2012-2013)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra RiksrevisjonenSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 20.11.2012Innst. 74 S (2012-2013)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet og enstemmig bifalt kontroll- og konstitusjonskomiteens innstilling om Riksrevisjonens undersøkelse om det kommunale barnevernet og bruken av statlige virkemidler. Komiteen deler Riksrevisjonens syn på at det kommunale barnevernet må styrkes faglig for å sikre barn god hjelp. Komiteen ser med uro på at undersøkelsen viser at mange bekymringsmeldinger er feilaktig henlagt og at gjennomsnittlig 17 prosent av undersøkelsene i 2011 tok for lang tid. Komiteen deler Riksrevisjonens syn på at Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet bør vurdere å stille tydeligere krav til barneverntjenestenes arbeid med å utforme tiltaksplaner og evaluere hjelpetiltak. Videre deler komiteen synet på at det er nødvendig å styrke fagmiljøene og øke kompetansen om ledelse og internkontroll i kommunene. Komiteen mener det er all grunn til at departementet retter økt oppmerksomhet mot sektoren og sørger for tidfesting av når man kan forvente betydelige forbedringer.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 20.11.2012

    Behandlet i Stortinget: 24.01.2013