Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Riksrevisjonens undersøkelse av statens arbeid med CO2-håndtering

Dokument 3:14 (2012-2013), Innst. 161 S (2013-2014)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra RiksrevisjonenSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 27.03.2014Innst. 161 S (2013-2014)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet rapport fra Riksrevisjonen om statens arbeid med CO2-håndtering. I rapporten kom det frem at kompleksiteten i gjennomføring av CO2-håndtering på Mongstad ble undervurdert, og at det har vært få virkemidler for god kostnadsstyring og rask framdrift. Kontroll- og konstitusjonskomiteen har som ledd i behandling av saken avholdt kontrollhøringer over tre dager. I tillegg til å kommentere Riksrevisjonens funn, omhandler komiteens innstilling også forhold rundt Stoltenberg-regjeringens beslutningen om å skrinlegge prosjektet om fullskala fangst og lagring av CO2 på Mongstad. Stortinget har - med støtte fra representantene fra Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelige Folkeparti, Venstre og Miljøpartiet De Grønne - vedtatt følgende kritikk: "Stortinget finner at den tidligere regjeringens arbeid med fullskala CO2-fangst og -lagring ved Mongstad-anlegget kritikkverdig."

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 27.03.2014

    Behandlet i Stortinget: 03.04.2014