Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Voteringsoversikt for sak:

Endringer i helselovgivningen (overføring av det offentlige tannhelsetjenesteansvaret, lovfesting av kompetansekrav m.m.)
Til sakssiden

Voteringsresultater

  1. 1Votering

    Mot

    Det ble votert over:

    Fordeling

    10 For
    88 Mot

    Votering fordelt på:

  2. 2Votering

    For

    Fordeling

    58 For
    37 Mot

    Votering fordelt på:

  3. 3Votering

    For

    Fordeling

    Enstemmig vedtatt

  4. 4Votering

    For

    Fordeling

    56 For
    42 Mot

    Votering fordelt på:

  5. 5Votering

  6. 6Votering

    For

    Fordeling

    55 For
    42 Mot

    Votering fordelt på:

  7. 7Votering

    For

    Det ble votert over:

    Fordeling

    60 For
    38 Mot

    Votering fordelt på:

Status

Vedtak i korthet

Stortinget har vedtatt å be regjeringen legge til rette for at kommuner som ønsker det, kan overta ansvaret for tannhelsetjenesten fra 2020. Dette skal være en prøveordning som skal følgeevalueres frem til 2023. Regjeringen er videre bedt om å fremme en egen sak for Stortinget om overføring av tannhelsetjenesten fra fylkeskommunene til kommunene - basert på erfaringene fra prøveordningen - som kan gi grunnlag for beslutning om overføring fra 2023. Vedtakene ble støttet av Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre. Stortinget har vedtatt lovendringer som legger til rette for kommunal overtakelse av ansvaret for tannhelsetjenen. I vedtaket er det presisert at Kongen kan sette i kraft bestemmelsene til ulik tid for ulike deler av landet. I tillegg er det vedtatt enkelte andre endringer i helselovgivningen, herunder kompetansekrav i den kommunale helse- og omsorgstjenesten, støttet av Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre.

Behandling og vedtak

Lovsaken er ferdigbehandlet

Vedtak i samsvar med innstillingen