Spørretimespørsmål m.m.

Liste over muntlige spørsmål og spørretimespørsmål fra representantene til statsrådene, spørsmål til presidentskapet og spørsmål ved møtets slutt.

Avgrens utvalget

Finn spørretimespørsmål etter

Kultur- og likestillingsministeren KUKUD (1 - 5 av 5)

  • Spørretimespørsmål fra Marit Knutsdatter Strand (Sp) til kultur- og likestillingsministeren

    Spørretimespørsmål

    Datert: 27.02.2025

    Besvart: 05.03.2025 av kultur- og likestillingsminister Lubna Boby Jaffery

    Om statsråden er enig med fylkesordfører i Innlandet, Thomas Breen fra Arbeiderpartiet, i at media ikke lenger er en naturlig kanal for å få riktig informasjon.
  • Spørretimespørsmål fra Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) til kultur- og likestillingsministeren

    Spørretimespørsmål

    Datert: 26.02.2025

    Besvart: 05.03.2025 av kultur- og likestillingsminister Lubna Boby Jaffery

    Om hvordan regjeringa har tenkt å følge opp kinostrategien og sørge for at den desentraliserte kinostrukturen overlever.
  • Muntlig spørsmål fra Geir Pollestad (Sp) til kultur- og likestillingsministeren

    Muntlig spørsmål

    Datert: 19.02.2025

    Besvart: 19.02.2025 av kultur- og likestillingsminister Lubna Boby Jaffery

    Om statsråden kan bekrefta at det ikkje er aktuelt for regjeringa å jobba vidare med Tullinløkka-alternativet for Nationaltheatret
  • Spørretimespørsmål fra Hege Bae Nyholt (R) til kultur- og likestillingsministeren

    Spørretimespørsmål

    Datert: 08.01.2025

    Besvart: 15.01.2025 av kultur- og likestillingsminister Lubna Boby Jaffery

    Om statsråden er villig til å la være å delta på landskampen mot Israel for å sende et politisk signal om at regjeringen ikke vil være med på Israels sportsvasking
  • Muntlig spørsmål fra Turid Kristensen (H) til kultur- og likestillingsministeren

    Muntlig spørsmål

    Datert: 27.11.2024

    Besvart: 27.11.2024 av kultur- og likestillingsminister Lubna Boby Jaffery

    Mitt spørsmål går til kultur- og likestillingsministeren. Om bare et par måneder braker det løs med ski-VM i Granåsen. Vi er mange som gleder oss veldig til det. VM på hjemmebane er noe ekstra, og det er enda større grunn til å glede seg denne gangen, for parautøvere er for første gang også med og konkurrerer i ski-VM i nordiske grener. Jubelen over at parautøverne skulle få delta satte seg likevel fast i halsen da NRK viste oss at mens utøvere som Johannes Høsflot Klæbo kan forvente seg en premie på 190 000 kr for en seier, vil utøvere som Vilde Nilsen kunne bli avspist med en blomsterbukett. Jeg kunne faktisk nesten ikke tro det jeg leste. Jeg trodde faktisk at den tiden var forbi. Arrangøren av ski-VM har tidligere uttalt at de profilerer seg som bærekraftig, der målet er et mesterskap for alle, med inkludering, mangfold og like muligheter i fokus. Det er en veldig bra målsetting, jeg skulle bare ønske at den ble fulgt opp i praksis også. Heldigvis har FIS og velvillige sponsorer sørget for at premiepotten til parautøverne har blitt noe større. Vilde Nilsen og våre andre parautøvere vil heldigvis slippe å bli avspist med en blomsterbukett, men det er fremdeles en veldig stor forskjell på de 190 000 kr Johannes Høsflot Klæbo kan forvente å innkassere hvis han vinner, og de 60 000 kr Vilde Nilsen og de andre parautøverne vil kunne få. Jeg mener at norsk idrett og arrangørene av internasjonale mesterskap i Norge i utgangspunktet burde ha sørget for likebehandling. Når det ikke har skjedd, synes jeg det er bra at regjeringen – riktignok etter å ha avslått søknad om penger to ganger – nå kommer på banen i nysalderingen, med 10 mill. kr. Det står imidlertid ingenting der om hva disse pengene skal gå til. Mitt spørsmål til statsråden er derfor: Har regjeringen lagt noen føringer på hva arrangøren kan bruke disse pengene på, og har statsråden sikret seg at den urettferdigheten parautøverne så langt ser ut til å bli utsatt for, nå kan rettes opp i?