Dokument nr. 8:1 (2004-2005) Forslag fra stortingsrepresentantene Åslaug Haga og Jorunn Ringstad om stopp og konsekvensutredning av nedleggelse av trafikkstasjoner som del av omleggingen av Statens vegvesen - Nytt oppfølgingsspørsmål

Jeg viser til brev av 24.11.04 fra Stortingets samferdselskomité.

Omleggingen vil gi noe økning i IT-kostnader (investering og drift), kostnader i forbindelse med omstilling og reisekostnader for etatens ansatte. Det kan også påløpe kostnader til lokaler i en periode hvis de ikke blir solgt eller leid ut til andre straks behovet opphører.

Det vil også være kostnadsreduksjoner forbundet med omleggingen. Disse vil i hovedsak omfatte innsparte midler til lokaler, mer effektiv utnyttelse av gjenværende lokaler og noe reduserte lønnsutgifter.

Ut fra en grov vurdering antas det at Statens vegvesens driftsutgifter årlig vil kunne bli redusert med om lag 15 mill. kroner, samt føre til om lag 20 færre årsverk når endringene er gjennomført. Dette innebærer en årlig nettobesparelse på omlag 25 mill. kroner på kort sikt.

På sikt vil tiltakene, supplert med spesialiseringer og nye dataløsninger, kunne gi en samlet reduksjon på om lag 50 stillinger. Dette innebærer en ytterligere besparelse på 15 mill. kroner årlig. En del av disse stillingene vil bli overført til å øke innsatsen med kontroll på vegene.