Post 1 Driftsutgifter

Post 45 Større utstyrsanskaffelser og vedlikehold, kan overføres

Sammendrag

I forbindelse med Stortingets behandling av Miljøverndepartementets budsjettproposisjon for 2000 ble Statens forurensningstilsyns kap. 1443 post 1 redusert med 5,5 mill. kroner. Reduksjonen gjør det vanskelig for Statens forurensningstilsyn å opprettholde forsvarlig vedlikehold av oljevernberedskapsutstyret. I tillegg vil Statens forurensningstilsyn måtte redusere iutgifter til øvelsesaktiviteter. Dette vil raskt kunne føre til manglende kompetansevedlikehold for Statens forurensningstilsyns depotstyrker, og for samarbeidspartnere som forurensningsttilsynet ved større oljeforurensninger vil være helt avhengig av.

Miljøverndepartementet ønsker, i påvente av ferdigstillelse av en beredskapsanalyse av hele oljevernberedskapen, på nåværende tidspunkt å gjennomføre øvelsesaktiviteter fremfor å investere i nytt utstyr. Det foreslås derfor en reduksjon av bevilgningen på kap. 1443 post 45 med 2,0 mill. kroner, og en økning av bevilgningen på kap. 1443 post 1 med tilsvarende beløp.

Komiteens merknader

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag om å omdisponere 2,0 mill. kroner fra kap. 1443 post 45 til kap 1443 post 1.