4.10 Kap. 258 Forskning, utviklingsarbeid og fellestiltak i voksenopplæringen

4.10.1 Post 21 Spesielle driftsutgifter

Sammendrag

For å finne rom for nødvendige tilleggsbevilgninger foreslås det å redusere bevilgningen på posten med 5,0 mill. kroner. Forslaget innebærer at aktiviteten på området reduseres.

Komiteens merknader

Komiteens flertall, alle unntatt medlemmene fra Sosialistisk Venstreparti, slutter seg til Regjeringens forslag om å redusere bevilgningen under kap. 258 post 21 med 5,0 mill. kroner.

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet gir sin tilslutning til Regjeringens foreslåtte kutt på denne post. Disse medlemmer viser dog til at denne tilslutning ikke har noen sammenheng med Regjeringens påberopte behov for omprioriteringer. Disse medlemmer mener imidlertid at kuttet er forsvarlig og tilpasset virksomhetens bevilgningsbehov.

Komiteens medlemmer fra Sosialistisk Venstreparti mener at det er et politisk ansvar å videreutvikle opplæringstilbudene for voksne, slik at de som ønsker å ivareta og erverve kunnskap og kompetanse gis mulighet til det. Særlig viktig er det å satse på tiltak som gjør voksne kjent med sine opplæringsrettigheter og som gjør kommuner og fylkeskommuner i stand til å tilrettelegge gode opplæringsløp for dem. Disse medlemmer viser til at kutt i bevilgningen vil innebære redusert aktivitet på området. Disse medlemmer går imot Regjeringens forslag om å redusere bevilgningene til forskning, utviklingsarbeid og fellestiltak i voksenopplæringen med 5 mill. kroner.

Disse medlemmer går imot Regjeringens forslag om å redusere bevilgningen på kap. 258 post 21 med 5 mill. kroner.