Europautvalget - Møte i Europautvalget onsdag den 13. desember 2017 kl. 8:30

Dato: 13.12.2017

Søk

Innhold

Sak nr. 2

Aktuelle rettsakter for møtet i EØS-komiteen 15. desember 2017. Se vedlagte brev fra utenriksdepartementet, datert 6. desember i d.å., samt liste med de enkelte rettsakter.

Talere

Fung. leder: Ingen av disse rettsaktene påkrever Stortingets samtykke.

Er det noen spørsmål?

Karin Andersen (SV): Jeg har et spørsmål.

Det er de rettsaktene som er under Kommunal- og moderniseringsdepartementet. De ser for så vidt helt greie ut, og de handler om byggtekniske ting som omhandler det som kan påvirke norsk industri. Det er, for å si det sånn, bygg og tre, og de kan i seg selv se uproblematiske ut. Spørsmålet er bare om dette vil være en fordel eller en ulempe for å utvikle norsk trebasert byggeindustri.

Fung. leder: Jeg vet ikke om statsråden er klar til å svare. Det gjelder Kommunal- og moderniseringsdepartementets område.

Statsråd Marit Berger Røsland: Jeg tror vi i så fall må gå tilbake til Kommunaldepartementet og undersøke det. Jeg tør ikke på stående fot si hvordan de klassifiseringsendringene som ligger her, påvirker norsk treindustri. Dette er teknisk og på forskriftsnivå, men vi undersøker det selvfølgelig og kommer tilbake.

Sigbjørn Gjelsvik (Sp): Det er til det samme som ble tatt opp her, og et spørsmål til som en kan ta med i samme forbindelse. Det står i det EØS-notatet som følger med, at det vil bli nye krav til produktutforming som også vil innebære økte kostnader for private aktører. Kan vi få en konkretisering av hva som ligger i det, i tillegg til de spørsmålene som ble reist her i sted, som vi også er opptatt av?

Fung. leder: Det er notert.

Det er flott at det er mange som er på jakt etter skjulte handelshindringer. Det er veldig bra.

Når det ikke er ytterligere kommentarer enn disse spørsmålene til listen, vil vi med dette anse Europavalget for konsultert om disse rettsaktene, med henvisning til det som er omtalt i brev av 6. desember.

Da er vi ferdig med sak nr. 2.