Stortinget - Møte fredag den 16. juni 2000 kl. 10

Dato: 16.06.2000

Sak nr. 11

Forslag fra stortingsrepresentant Kenneth Svendsen på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre oversendt fra Odelstingets møte 8. juni 2000 (Jf. Innst. O. nr. 84):
"Stortinget ber Regjeringen legge fram forslag til endringer i beskatningen av opsjoner i arbeidsforhold slik at fordelen av tildelte aksjeopsjoner beregnes ved utøvelse. Det gis imidlertid adgang til å utsette beskatningen til aksjene selges."

Presidenten: Ingen har bedt om ordet.

(Votering, se side 3905)

Votering i sak nr. 11

Presidenten: Det voteres over forslag fra stortingsrepresentant Kenneth Svendsen på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre oversendt fra Odelstingets møte 8. juni 2000:

«Stortinget ber Regjeringen legge fram forslag til endringer i beskatningen av opsjoner i arbeidsforhold slik at fordelen av tildelte aksjeopsjoner beregnes ved utøvelse. Det gis imidlertid adgang til å utsette beskatningen til aksjene selges.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet og Høyre ble med 75 mot 34 stemmer ikke bifalt. (Voteringsutskrift kl. 19.05.16)

Steinar Bastesen (TF) (fra salen): President! Jeg fikk ikke stemt. Jeg rakk også opp hånden for å si at jeg stemte feil i forrige sak.

Presidenten: Bastesen ønsket å stemme for i sak nr. 10 og mot i sak nr. 11. Er det det Bastesen mener å formidle?

Steinar Bastesen (TF): Ja.

Presidenten: Da skal presidenten ikke gå så fort fram at Bastesen ikke får dette med seg. Tallene korrigeres i sak nr. 10 til 75 stemmer mot og 34 stemmer for.

I sak nr. 11 korrigeres tallene til 76 stemmer mot og 34 stemmer for.