Stortinget - Møte torsdag den 6. april 2006 kl. 10

Dato: 06.04.2006
President: Thorbjørn Jagland

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra arbeids- og sosialkomiteen om tilleggsbevilgning til NAV-reformen i 2006 ((Innst. S. nr. 116 (2005-2006), jf. St.prp. nr. 42 (2005-2006)))

  • Sak nr. 2

    Innstilling fra helse- og omsorgskomiteen om endringer i statsbudsjettet for 2006 under Helse- og omsorgsdepartementet (pneumokokkvaksine for barn mv.) ((Innst. S. nr. 121 (2005-2006), jf. St.prp. nr. 39 (2005-2006)))

  • Sak nr. 3

    Innstilling fra helse- og omsorgskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Laila Dåvøy, Åse Gunhild Woie Duesund og Ola T. Lånke om å opprette etiske komiteer på sykehjem ((Innst. S. nr. 117 (2005-2006), jf. Dokument nr. 8:29(2005-2006)))

  • Sak nr. 4

    Interpellasjon fra representanten Olav Gunnar Ballo til helse- og omsorgsministeren:
    «Fra ulike kommuner i Nord-Norge meldes det at tilgangen til ambulansefly ved akuttoppdrag er sterkt redusert, slik at enkeltflyvninger med pasienter som er i behov av øyeblikkelig hjelpbehandling ved sykehus først iverksettes etter flere timer. I noen tilfeller avvikles alvorlige akuttoppdrag med ambulansebil grunnet ambulanseflyets manglende tilstedeværelse. Registrering av ambulanseflyoppdrag for 2005 viser nedgang i ambulanseflyvninger fra primærkommunene, og begrunnelsen som gis fra medisinsk personell er manglende tilgjengelighet, ikke redusert behov. Samtidig vokser antall flyvninger mellom sykehusene, også tilbaketransport fra tredje- til andrelinjetjenestenivå. Statistikken tyder på nedprioritering av primærberedskapen, med større prioritering av oppdrag mellom sykehus.
    Hvilke tiltak vil statsråden iverksette for å bedre primærberedskapen med ambulansefly fra kommuner til sykehus?»

  • Sak nr. 5

    Interpellasjon fra representanten Rune J. Skjælaaen til helse- og omsorgsministeren:
    «ADHD (hyperkinetisk forstyrrelse) er en medfødt nevrologisk funksjonsforstyrrelse som det finnes lite sikker forskningsbasert kunnskap om årsakene til. SINTEF Helse dokumenterer i en rapport at tilbudet til barn med ADHD-diagnose er for dårlig i Norge. Denne peker i tillegg på at bare halvparten får diagnosen av de som burde hatt den. På annet faglig hold hevdes det at for mange får diagnosen ADHD. Det er nå også en diskusjon om medikamentell behandling har fått for stor utbredelse i forhold til annen type behandling.
    Hva vil statsråden gjøre i forhold til ADHD-problematikken som gjelder diagnostisering, type behandling og helseforskning på området?»

  • Sak nr. 6

    Interpellasjon fra representanten Dagfinn Sundsbø til helse- og omsorgsministeren:
    «De fleste overgrep mot eldre, i form av vold, trusler og trakassering, skjer i eget hjem og fra personer som står vedkommende nær. Studier som er foretatt, viser at denne form for mishandling av eldre har et vesentlig omfang. Overgrepene blir imidlertid i liten grad fanget opp slik at det kan settes inn hjelpetiltak for offeret og tiltak mot overgriperen. Blant annet i samarbeid med Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, har enkelte kommuner etablert «Vern for eldre» som en egen tjeneste for å bryte barrierene mellom hjem og hjelpeapparat.
    Deler statsråden bekymringen for at det for de fleste eldre som utsettes for overgrep, ikke finnes et etablert hjelpeapparat og et definert ansvar for dette i dagens lovverk?»

  • Sak nr. 7

    Innstilling frå næringskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Øyvind Korsberg, Hans Frode Kielland Asmyhr og Kåre Fostervold om utarbeidelse av en reiselivsmelding ((Innst. S. nr. 120 (2005-2006), jf. Dokument nr. 8:23(2005-2006)))

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 15.35.