Stortinget - Møte tirsdag den 19. desember 2017

Dato: 19.12.2017
President: Olemic Thommessen

Søk

Innhold

Formalia

President: Olemic Thommessen

Presidenten: Fra Venstres stortingsgruppe foreligger søknad om sykepermisjon for representanten Carl-Erik Grimstad i dagene 19. og 20. desember.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  2. Vararepresentanten, Kari-Lise Rørvik, innkalles for å møte i permisjonstiden.

Presidenten: Kari-Lise Rørvik er til stede og vil ta sete.

Representanten Nicholas Wilkinson vil fremsette et representantforslag.

Nicholas Wilkinson (SV) []: På vegne av stortingsrepresentanten Solfrid Lerbrekk og meg selv vil jeg fremme et representantforslag om videreføring og utviding av forsøk med tettere oppfølging ved sykefravær og egenmelding ved sykdom i opptil et år.

Presidenten: Representanten Petter Eide vil fremsette et representantforslag.

Petter Eide (SV) []: På vegne av stortingsrepresentantene Kari Elisabeth Kaski, Nicholas Wilkinson, Karin Andersen og meg selv vil jeg fremme forslag om endringer i straffeloven med sikte på at voldtekt blir definert som seksuell omgang uten oppriktig samtykke.

Presidenten: Representanten Kjersti Toppe vil fremsette to representantforslag.

Kjersti Toppe (Sp) []: Eg vil på vegner av Jenny Klinge, Ivar Odnes, Per Olaf Lundteigen og meg sjølv fremja eit forslag om tiltak for å forbetra og forenkla pasientreiseordninga og sikra forsvarleg drosjetransport for pasientar i regi av helseføretaka.

Så vil eg fremja eit representantforslag på vegner av Emilie Enger Mehl, Geir Adelsten Iversen og meg sjølv om ei offentleg utgreiing, NOU, om norsk ruspolitikk.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Ingjerd Schou. – Andre forslag foreligger ikke, og Ingjerd Schou anses enstemmig valgt som settepresident for dagens møte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten opplyse om at møtet i dag fortsetter utover kl. 16.