Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Samtykke til ratifikasjon av konvensjon 19. oktober 1996 om jurisdiksjon, lovvalg, anerkjennelse, fullbyrdelse og samarbeid vedrørende foreldremyndighet og tiltak for beskyttelse av barn

Prop. 102 LS (2014-2015), Innst. 340 S (2014-2015)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementetSaken er behandlet i familie- og kulturkomiteenUtkast til innstilling er forelagt for utenriks- og forsvarskomiteen til uttalelseInnstilling avgitt 04.06.2015Innst. 340 S (2014-2015)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget samtykker i ratifikasjon av konvensjon av 19. oktober 1996 om jurisdiksjon, lovvalg, anerkjennelse, fullbyrdelse og samarbeid vedrørende foreldremyndighet og tiltak for beskyttelse av barn. Stortinget har også behandlet som egen sak lov om gjennomføring av konvensjonen og endringer i andre lover. Formålet med konvensjonen er økt vern for barn i internasjonale situasjoner, og økt internasjonalt samarbeid på dette området. Norge vil få et nytt virkemiddel for å forebygge og løse internasjonale foreldretvister, barnevernssaker og barnebortføringssaker - og kan derfor legge til rette for mer langsiktige omsorgsløsninger for de aktuelle barn. En av konvensjonens hovedbestemmelser er at det er staten der barnet har vanlig bosted som kan treffe beskyttelsestiltak (jurisdiksjon).

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 04.06.2015

    Behandlet i Stortinget: 11.06.2015