Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Videreutviklingen av Hæren og Heimevernet - Landmaktproposisjon

Prop. 2 S (2017-2018), Innst. 50 S (2017-2018)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra ForsvarsdepartementetSaken er behandlet i utenriks- og forsvarskomiteenInnstilling avgitt 29.11.2017Innst. 50 S (2017-2018)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet landmaktproposisjonen. Stortinget vedtok en rekke forslag knyttet til landmakten med vekselende flertall. De meste sentrale vedtakene i saken er: Stortinget ber regjeringen legge fram en oppdatert investerings- og kostnadsplan for langtidsplanperioden 2017-20 og for hele langtidsplanperioden fram til 2034. Stortinget ber regjeringen legge til grunn en delt løsning mellom Bardufoss og Rygge. Stortinget ber regjeringen legge frem en plan som sikrer helikopterstøtte til Hæren, herunder muligheten for alternativ supplerende kapasitet, samt sikrer økt helikopterkapasitet for spesialstyrkene. Stortinget ber regjeringen gjennomføre en kvalitetsreform for Heimevernet. Stortinget ber regjeringen sikre at Heimevernet har 40 000 soldater. Stortinget ber regjeringen legge til grunn at landmakten skal ha en moderne stridsvognskapasitet. Stortinget ber regjeringen om en kostnadsoversikt for å beholde 2. bataljon oppsatt med minimum en stridsgruppe.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 29.11.2017

    Behandlet i Stortinget: 05.12.2017