Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om en offentlig beklagelse og erstatningsordning for transpersoner som har gjennomgått irreversibel sterilisering, og forslag om en tredje juridisk kjønnskategori

Dokument 8:25 S (2020-2021), Innst. 238 S (2020-2021)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Freddy André Øvstegård, Nicholas Wilkinson, Solfrid LerbrekkSaken er behandlet i helse- og omsorgskomiteenForslag fra (SV)Innstilling avgitt 16.02.2021Innst. 238 S (2020-2021)

Saksgang

Status

 • Vedtak i korthet

  Stortinget har behandlet et representantforslag fra medlemmer fra Sosialistisk Venstreparti om en offentlig beklagelse og erstatningsordning for transpersoner som har gjennomgått irreversibel sterilisering. Bare Sosialistisk Venstreparti, MDG og Rødt støttet forslagene om dette, som dermed ikke ble vedtatt. Det ble med bredt flertall vedtatt å be regjeringen påse at de som har måttet gjennomgå et irreversibelt steriliseringsinngrep i forbindelse med endring av kjønn, får sakene sine grundig behandlet innenfor de generelle erstatningsordningene som i dag finnes. Forslaget om å utrede innføring av en tredje juridisk kjønnskategori fikk ikke flertall.

 • Behandling og vedtak

  Saken er ferdigbehandlet

  Vedtak i samsvar med innstillingen

  Vedtak og henstillinger

 • Slik stemte representantene

 • Behandling og innstilling

  Innstilling avgitt 16.02.2021

  Debattert i Stortinget 25.02.2021
  Votert i Stortinget 25.02.2021