Stortinget - Møte torsdag den 7. februar 2002 kl. 10

Dato: 07.02.2002

Formalia

Presidenten: Representanten Heidi Sørensen vil framsette et privat forslag.

Heidi Sørensen (SV): På vegne av representantene Inge Ryan, Hallgeir H. Langeland og meg selv setter jeg fram forslag om bruk av biodrivstoff for å redusere utslippene av farlige klimagasser fra transportsektoren.

Presidenten: Representanten Bendiks H. Arnesen vil framsette et privat forslag.

Bendiks H. Arnesen (A): På vegne av representantene Olav Akselsen, Aud Gaundal, Grethe Fossli og meg selv vil jeg framsette et forslag om å likestille yrkesaktive fiskere med andre yrkesaktive i samfunnet.

Presidenten: Representanten Karl-Anton Swensen vil framsette et privat forslag.

Karl-Anton Swensen (Kp): Jeg vil sette frem et forslag om krav til troskapsløfte og språk- og samfunnskunnskapstest før norsk statsborgerskap innvilges, for å sikre integrering av innvandrere i det norske samfunn.

Presidenten: Representanten Arne Sortevik vil framsette et privat forslag.

Arne Sortevik (FrP): På vegne av representantene Gjermund Hagesæter, Karin S. Woldseth og meg selv vil jeg fremsette forslag om bygging av alternativ seilingsled fra Hjeltefjorden til Herdlafjorden og videre til Bergen.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten foreslå at formiddagsmøtet – om nødvendig – fortsetter utover den reglementsmessige tid kl. 15 til dagens kart er ferdigbehandlet. Det gjelder også Odelstinget.

– Ingen innvendinger er kommet mot presidentens forslag, og det anses vedtatt.