Stortinget - Møte torsdag den 3. oktober 2002 kl. 10

Dato: 03.10.2002

Formalia

Presidenten: Representantene Rolf Terje Klungland, Øyvind Halleraker, Asmund Kristoffersen, Berit Brørby, Thore A. Nistad, Bjørg Tørresdal, Sigbjørn Molvik, Øyvind Korsberg og May Hansen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Den innkalte vararepresentant for Sogn og Fjordane fylke, Liv Signe Navarsete, har tatt sete.

Fra representanten Olav Akselsen foreligger det søknad om sykepermisjon fra og med 3. oktober og inntil videre.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  • 2. Representanten Rita Tveiten innkalles for å møte i permisjonstiden.

Presidenten: Rita Tveiten er til stede og vil ta sete.

Statsråd Per-Kristian Foss overbrakte 1 kg. proposisjon (se under Referat).

Presidenten: Representanten John I. Alvheim vil framsette et privat forslag.

John I. Alvheim (FrP): På vegne av representanten Harald T. Nesvik og meg selv vil jeg fremme forslag om å be Regjeringen legge frem forslag til lov om endringer i lov 15. juni 2001 nr. 53 om erstatning ved pasientskade mv., slik at det kan gis erstatning for «tort og svie».

Presidenten: Representanten Rolf Reikvam vil framsette et privat forslag.

Rolf Reikvam (SV): Det passer jo bra å fremme dette forslaget i forkant av finansministerens fremleggelse av budsjettet. Det er et forslag som gjelder minstestandard i grunnskolen, det å sikre ressursrammene i grunnskolen. Forslaget fremmes på vegne av meg selv og Lena Jensen.

Presidenten: Representanten Arne Sortevik vil framsette et privat forslag.

Arne Sortevik (FrP): På vegne av representantene Ursula Evje, Torbjørn Andersen, Lodve Solholm og meg selv foreslår jeg gjennomføring av systemendring i rammeverket for norsk skole for å sikre en god undervisningskvalitet.

Presidenten: Representanten Odd Roger Enoksen vil framsette to private forslag.

Odd Roger Enoksen (Sp): På vegne av representantene Marit Arnstad, Morten Lund og meg selv vil jeg fremme forslag om at Norges Banks mandat i pengepolitikken presiseres slik at inflasjonsmålet balanseres i forhold til målet om en stabil kronekurs og hensynet til produksjon og sysselsetting.

Og på vegne av Morten Lund og meg selv vil jeg fremme forslag om å endre handlingsregelen for bruk av oljepenger slik at det gis rom for økt bruk av oljepenger der dette kan redusere presset i økonomien.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.