Stortinget - Møte fredag den 2. juni 2006 kl. 10

Dato: 02.06.2006

Formalia

Presidenten: Presidenten vil gjøre oppmerksom på at det foreligger en endret dagsorden. Denne endringen består i at sakene nr. 9 og 10 på den opprinnelige dagsordenen er gått ut.

Representanten Kari Kjønaas Kjos vil framsette et privat forslag.

Kari Kjønaas Kjos (FrP) [10:01:48]: Jeg har gleden av på vegne av Anders Anundsen, Gjermund Hagesæter, Karin S. Woldseth, Harald T. Nesvik og meg selv å fremme forslag om å ivareta norske borgeres interesser i utlandet, samt bruk av norske behandlingsinstitusjoner mv. i utlandet.

Presidenten: Representanten Karin S. Woldseth vil framsette et privat forslag.

Karin S. Woldseth (FrP) [10:02:22]: Jeg vil på vegne av Ulf Erik Knudsen og meg selv fremme forslag om en norsk kulturkanon.

Presidenten: Representanten Harald T. Nesvik vil framsette to private forslag.

Harald T. Nesvik (FrP) [10:02:56]: Jeg har gleden av å framsette to forslag. Det er forslag fra stortingsrepresentantene Vigdis Giltun, Jan Henrik Fredriksen og meg selv om tiltak for å øke organdonorkapasiteten i Norge. Og det er forslag på vegne av representantene Bård Hoksrud, Vigdis Giltun, Jan Henrik Fredriksen og meg selv om opprettelse av en egen ombudsordning for psykisk utviklingshemmede.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling vil presidenten foreslå at formiddagsmøtet – om nødvendig – fortsetter utover den reglementsmessige tid, kl. 15, til dagens kart er ferdigbehandlet. – Ingen innvendinger er kommet mot presidentens forslag, og det anses vedtatt.